marți, 18 februarie 2014

Engleza pentru viata

Ce inseamna “Engleza pentru Viata”?"Din dragoste pentru copii si din convingerea ca o educatie de calitate le poate schimba perspectivele, Asociatia Shakespeare School pentru Educatie a lansat proiectul “Engleza pentru Viata”. “Engleza pentru Viata” este un program amplu prin care asociatia isi propune sa schimbe viitorul copiilor din medii defavorizate, prin ore nonformale de limba engleza. Invatarea prin metode nonformale are ca beneficiu, pe langa acumularea informatiilor ce fac obiectul studiului, dezvoltarea personalitatii si formarea caracterului.

Metodele de predare a limbii engleze folosite in cadrul proiectului stimuleaza interesul copiilor prin jocuri didactice, cantece si concursuri, iar marionetele Ziggy si Zaggy vor deveni prietenii lor si ii vor ajuta sa indrageasca limba engleza si sa invete de placere.

“Activitatile ii incurajeaza pe copii sa devina mai comunicativi si sociabili, sa dobandeasca mai multa incredere in ei insisi si sa isi trateze colegii cu respect si camaraderie.”, spune profesor Nicoleta Dinescu, membru fondator al asociatiei.

Orele pun accentul pe dezvoltarea inteligentei emotionale prin stimularea increderii in fortele proprii, a capacitatii de concentrare si a abilitatilor sociale, de relationare si comunicare. Totodata, in cadrul orelor de limba engleza vor fi promovate concepte precum empatia, toleranta, spiritul de echipa, fair-play-ul, grija si respectul pentru cei din jur, adesea neglijate in educatia copiilor cu oportunitati reduse."

Sursa: http://asociatiapentrueducatie.ro/engleza-pentru-viata

http://www.youtube.com/watch?v=SI105TeuUGo (aici aveti filmuletul de prezentare a proiectului)