vineri, 8 martie 2013

De ziua mamei

   Astazi, 8 martie, vom sarbatori ziua internationala a femeii. Este o sarbatoare care a aparut pentru prima data dupa primul razboi mondial, apoi in 1977 a fost recunoscuta de catre ONU drept ziua internationala a femeii si a pacii.
   Ziua aceasta reprezinta un omagiu adus noua, femeilor. Suntem niste fiinte pe cat de delicate si de rafinate, pe atat de puternice. Suntem ambitioasa, inteligente, creative, elegante, iubitoare, pasionale, loiale si reprezentam tot ce este mai frumos.
   Inca din clipa in care ne nastem, ca orice alt prunc, suntem pure. Incet, incet deschidem ochii, incepem sa intelegem ce se petece in jurul nostru. Dintre toate acele figuri care se tot apropie de noi, distingem una singura: pe mama. Dupa ea, plangem, dupa ea strigam, langa ea ne simtim aparati si in siguranta.
   Pe masura ce crestem, ea este mereu langa noi: cea care ne tine de mana cand vrem sa facem primii pasi, cea care ne leagana, iar noi o rasplatim pentru inceput cu un simplu zambet. Apoi, o recompensam cu cel mai melodios cuvant existent vreodata: mama.
   Ea a fost cea care ne-a insotit in prima zi de scoala. Ne-a tinut de mana pana am intrat in clasa, ne-a ajutat sa ne punem cartile in banca si ne-a sarutat pe frunte, urandu-ne: "Succes!". Din acea zi, ne-a ajutat la teme si intotdeauna ne-a ajutat sa ne depasim conditia. Ne-a incurajat mereu cand vedea ca suntem in impas si niciodată nu ne-a lasat prada deznadejdii.
   Mereu ii vom multumi pentru sprinjinul acordat. Doar cand ma gandesc cate sacrificii fac mamele pentru copii lor! Doar cand ma gandesc ca ai fost mereu alaturi de mine si datorita tie mi-am dezvoltat talentul de a scrie. M-ai invatat sa nu plec capul in fata nimanui, sa nu ma dau niciodata batuta, sa fiu puternica, m-ai invatat ce inseamna bunul simt, mi-ai dat incredere in mine si cel m-ai important m-ai incurajat sa continui sa visez.
   Chiar daca as fi putut alege in clipa in care am fost trimisa in lumea aceasta,nu as fi putut alege o persoana  mai potrivita ca tine sa-mi fie model in viata.


  

 Mama
          de Cristea Maria-Francesca

Dragostea unei mame nu se masoara in cuvinte,
Iubirea ei pentru copii este ca soarele verii de fierbinte,
Niciodata obosita, mereu iertatoare,
Pana ce pruncul ei, creste mare.

O vedem mereu cu chipul ei bland,
Veghiand la capataiul copilului plapand.
Pentru toate acestea, mama mult iubita
Iti dorim din suflet sa fii fericita.

                                                    Text si poezie : Cristea Maria Francesca