vineri, 22 februarie 2013

In ce masura suntem afectati de ganduri si ce rol are apa in acest proces?

   Dupa cum bine stiti, fiecare gand are efecte asupra starii noastre de spirit. V-ati intrebat vreodata de ce un simplu cuvant ne poate rani atat de tare? Sau o simpla privire rautacioasa ne aduce cu moralul la pamant? De ce de fiecare data cand meditam, suntem adanciti in propriile noastre idei si ni se schimba brusc tonusul? De ce in zilele moharate suntem obositi si rautaciosi, fara un motiv anume?
   Raspunsul s-ar putea sa va mire. Apa din corpul nostru este de vina! Corpul uman este alcatuit din 70%  apa. Un studiu recent a aratat ca apa are viata. Ba mai mult, ea inregistreaza tot ce se petrece in spatiu, reactioneaza si astfel isi schimba structura. In niciun loc din lume apa nu este la fel. Acumuleaza informatii legate de caracteristicile biologice si energetice specifice fiecarui loc in parte, pe care noi, la randul nostru, le avem impregnate in ADN.
   In 1995, doctorul Emoto Masaru a fost primul care a observat manifestarile apei la sunetul muzicii. In laborator, apa a fost supusa mai multor genuri de muzica, iar apoi a fost inghetata dupa fiecare experiment, pentru a putea fi  examinata la microscop. S-a constatat ca atunci cand a fost supusa unor sonate de Mozart, Bach, Beethoven, a format cristale delicate, armonioase, precum dantela. In schimb, reactia pentru heavy metal  sau pentru rock, a creat cristale urate, galbene, fara o forma anume. 
 
   Un alt experiment a fost cel legat de borcanele cu orez. Astfel, au fost luate 3 borcane in care s-au turnat orez si peste el, apa. Timp de o luna unuia i s-a soptit "Te iubesc si iti multumesc", altuia "Te urasc" si cel din urma a fost complet ignorat. Orezul din borcanul caruia i s-a spus "Te iubesc si iti multumesc" a fermentat si a emanat un miros placut, cel caruia i s-a vorbit urat s-a innegrit, iar cel ignorat, a mucegait.

   De aici, putem deduce ca dusmanul iubirii nu este ura, ci indiferenta. Avand in vedere ca suntem formati din apa, gandurile noastre ii influenteaza in mod direct pe cei din jurul nostru. Daca ii ignoram sau le vorbim urat, vor sfarsi precum borcanele cu orez.

   Cum v-ati obisnuit probabil, voi incheia printr-o poveste:
   O doamna in varsta, bolnava de cancer, se duce la doctor pentru analizele lunare. Privind rezultatele, acesta ii spune ca starea ei s-a agaravat si mai are doar cateva luni de trait. Batrana intelesese contrariul: ca starea ei se imbunatatise si ca avea sa traiasca mult si bine. Astfel, a plecat acasa cu zambeul pe buze, increzatoare si optimista. Peste o luna se intoarse iar pentru control. Atunci medicul i-a spus:"Doamna, ce ati facut de vi s-au ameliorat rezultatele analizelor?". Aceasta il pivi confuza si ii spuse:"Nu mi-ati spus dumneavostra, inca de data trecuta, ca sunt mai bine?"

   Asadar, un simplu gand ne poate schimba destinul. Putem alege sa ne inhibam, sa tinem durerea in noi, sa o raspandim spre ceilalti sau putem trai in armonie si putem avea o viata senina, fericita.
   

Sursa: Friends show